See below for the English version of this message.

Più di 5000 startup, 200 acceleratori, 900 business angels, 3200 venture capital e investitori, 260 aziende corporate: questi numeri mostrano l’enorme evoluzione compiuta negli ultimi 10 anni nel settore Agrifood (che include: agtech, consumer apps & services, food delivery, food processing, food safety & traceability, kitchen & restaurant tech, next-gen food and drinks, surplus & waste management). Su scala internazionale, la crisi del 2020 non ha rallentato lo sviluppo, anzi ne ha accelerato gli investimenti, coinvolgendo in particolare l’agtech e il food delivery. In Italia, rispetto molti altri Paesi del mondo, si registrano dati molto bassi.

Perché bisognerebbe scegliere l’innovazione?

L’agricoltore è abituato ad ottenere un guadagno molto basso per i suoi prodotti e per lui non è concepibile nessuna spesa se non quella per la produzione. In molti casi, gli agricoltori non investono in nuovi metodi di produzione proprio perché non sono portati a comprenderne il valore e il grande vantaggio competitivo che potrebbero generare. 

Le colture agricole fuori suolo rappresentano la chiave di volta per la tutela dell’ambiente, il sostentamento dell’uomo e la riqualificazione delle città, reintegrando periferie e zone industriali al fine di renderle parte integrante del grande sistema urbano. 

Attraverso un sistema di coltivazione idroponica, si salva l’enorme quantità di suolo utilizzata per le colture tradizionali e si riduce il consumo idrico di quasi il 90%. La produzione di cibo aumenta, offrendo prodotti di qualità maggiore grazie all’eliminazione dell’utilizzo di pesticidi e sostanze chimiche. Infine, l’agricoltura verticale urbana contribuisce a rendere le città ambienti più sostenibili, offrendo nuovi spazi in cui coltivare, maggiore inclusione sociale e soddisfare i nuovi fabbisogni che derivano dalla crescita demografica.

Agritettura crea progetti in cui agricoltura e architettura si fondono per creare soluzioni sostenibili sotto ogni aspetto, al fine di rendere il Pianeta un luogo più sano e vivibile. L’innovazione non è più una scelta, ma una necessità. #AgritetturaforthePlanet

 

_______________________________________________________________________________________

 

More than 5000 startups, 200 accelerators, 900 business angels, 3200 venture capital and investors, 260 corporate companies: these numbers show the enormous evolution made in the last 10 years in the Agrifood sector (which include: agtech, consumer apps & services, food delivery, food processing, food safety and traceability, technology for kitchens and restaurants, new generation food and beverages, surplus and waste management). On an international scale, the 2020 crisis has not slowed down development, on the contrary it has accelerated investments, involving in particular agtech and food delivery. In Italy, compared to many other countries in the world, very low data are recorded.

Why should innovation be chosen?

The farmer is used to obtaining a very low income for his products and for him no expense is conceivable other than that for production. In many cases, farmers do not invest in new production methods precisely because they are not led to understand their value and the great competitive advantage they could generate.

Soilless agricultural crops represent the keystone for environmental protection, human livelihood and the redevelopment of cities, reintegrating suburbs and industrial areas in order to make them an integral part of the large urban system.

Through a hydroponic cultivation system, the enormous amount of soil used for traditional crops is saved and water consumption is reduced by almost 90%. Food production increases, offering higher quality products thanks to the elimination of the use of pesticides and chemicals. Finally, vertical urban agriculture contributes to making cities more sustainable environments, offering new spaces in which to farm, greater social inclusion and meeting the new needs arising from population growth.

Agritettura creates projects in which agriculture and architecture come together to create sustainable solutions in every aspect, in order to make the Planet a healthier and more livable place. Innovation is no longer a choice, but a necessity. #AgritetturaforthePlanet